еТвининг

Пројекти

eTwinning

У току 2023/24. у нашој школи реализовано је седам е-Твининг пројеката.

-              Наставница енглеског језика Данијела Андрејић је реализовала три пројекта:

1. „Christmas card exchange“ у току ког су ученици трећег и четвртог разреда размењивали божићне честитке са другарима из Европе. У овом пројекту учествовале су школе из пет различитих држава.

2.  „Meet myself, my place, my school and traditions који је трајао од октобра до јуна и у ком су активно учествовали ученици четвртог разреда. У овом пројекту учетвовале су четири државе.

3. „Earth Day“ је пројекат о Дану планете Земље који је рађен у сарадњи са наставницом технике и технологије Јеленом Огњановић-Јајчанин а радили су га ученици 4. разреда, учествовало је осам држава.

-              Наставница енглеског језика Драгана Вучковић реализовала је пројекат „Christmas cards around Europe“ у оквиру ког су ученици размењивали божићне честитке са још четири партнерске земље.

-              У оквиру часове немачког језика наставница Весна Ранђелов радила је на 3 пројекта:

1. „Mit Mathematik Europa bereisen“ који су радили ученици 7. разреда на часовима математике у сарадњи са наставницом Бојаном Раичевић и немачког језика. Ученици су постављали другарима из европских земаља математичке задатке на немачком а они су решавајући те задатке откривали информације о нашој школи, знаменитостима нашег града или податке о ученицима. Такође су и решавали задатке других пројектних партнера.

2. Wir in Europa“ је пројекат који су радили ученици 8. разреда, где су се дописивали са вршњацима из европских земаља на немачком језику, писали о идеалном европском граду и како они виде идеалну школу, идеално друштво и шта је њима заиста важно.

3. „Europa entdecken - Kultureller Austausch“ је пројекат који су радили ученици 6. разреда са партнерима из још 9 европских земаља. У овом пројекту разменили су на немачком језику информације о празницима, националним производима, правили подкаст о слободном времену и активностима које воле да раде и презентације о храни и празницима које воле.

Овај пројекат је награђен националном ознаком квалитета а наставница немачког језика Весна Ранђелов је награду примила у петак, 13.9.2024. на Националној еТвининг конференцији „Добробит у школама - темељ успешног образовања“.