1   - следећа страна 

Приредба за прваке

Добродошлица за нову генерацију првака

Ппоштовани родитељи и будући прваци,

Позивамо вас на приредбу коју организујемо у вашу част 11. јуна 2024. године.

Приредба ће се одржати у холу школе, 11. јуна у 17. 30. 

Очекујемо вас са радошћу, добро нам дошли!


Последња предавања о професионалној орјентацији у 7/1

У понедељак, 22.4.2024. године у оквиру професионелне оријентације за ученике седмог разреда рађена је још једна сарадња са родитељима.

Александра Лабовић, дипломирани архитекта и мама ученице 7/1 је одржала прелепу презентацију са прегршт дивних фотографија о историји архитектуре и развоју овог занимања. Ученици су били пуни утисака.

27.5.2024. године, одржана је и последња радионица професионалне оријентације у 7/1 за ову школску годину.

Перица Милошевић, софтвер инжењер и отац ученика овог одељења је ученицима објаснио своје занимање, начин рада и задао им задатак за размишљање. Сви су са занимањем пратили кораке које треба направити да би настала једна „једноставна“ апликација.


13. Ускршња играријада по реду

Најомиљенија школска манифестација

22. априла 2024. године одржала се 13. по реду популарна "Играријада". Ученици првог и другог разреда су имали прилику да се међусобно надмећу у штафетним играма. Дечица су била обучена у једнобојне мације - свако одељење представљали су зечићи са ушима у боји мајица. 

Игре су се увежбавале недељама пре самог догађаја, одељењски су се украшавали шаблони великих јаја и осмишљавали слогани. 

На сам дан Игаријаде зечићи су демострирали колико брзо могу да скачу са лоптом између ногу, да скачу на великим лоптама, колико спретно могу да носе јаје у кашики заобилазећи чуњеве, скачу у џаковима и наводе једни друге да проналазе јаја затворених очију. 

Најспретнији и накреатинији су освојили завидна прва места и то:

одељење 1-3 је освојило 1. место у штафетним играма у категорији првог разреда,

одељење 2-3 је освојило прво место у штафетним играма у категорији другог разреда,

Титулу за најлепше јаје однело је у своју учионицу одељење 1-1. 

Свим учесницима честитке на ангажовању, доброј енергији и ентузијазму!

Велико хвала "Imleku" спонзору овогодишње Играријаде.


Дан планете Земље

22. април 2024.

22. априла обележен је Дан планете Земље.

У оквиру eTwinning пројекта и наставе енглеског језика, технике и технологије и грађанског васпитања ученици су током марта и априла имали прилике да разговарају о еколошким проблемима који свакодневно угрожавају екосистеме и доводе до губитка биодиверзитета.

Својим активним учешћем покушали су да подигну свест о томе у својој заједници. Четвртаци су радили на постерима са слоганима који шаљу поруку о томе шта предузети да наша Земља буде здравија и чистија. Такође су глумили у скечу ''Food chain'' са циљем да укажу на значај свих живих бића у оквиру екосистема.

Петаци су рециклирали старе пластичне кесе, ткали и израдили нову и бољу кесу за куповину. Седмаци су својим примером показали како треба да изгледа одговоран грађанин који брине о својој околини тако што су очистили од смећа део насеља у близини Дунав станице.


Mein Lieblingsgericht

У оквиру пројекта „Mein Lieblingsgericht“ који су ученици 7/3 одељења радили на часовима немачког језика, издвајају се два видеа, која желимо да поделимо као пример добре праксе.

Ученик Рајко Дедић је правио кифлице, а ученица Дуња Пешић је спремала питу са јабукама.

Уживајте.

Guten Appetit J


1   - следећа страна