прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
09.  децембар  2014.

Нови сусрет са песником Слободаном Станишићем у школи

Слободан Станишић у сто књига и још више карикатура

Познати дечји писац Слободан Станишић ће се, у нашој школи, 15. децембра, још једном представити ученицима својим стваралаштвом.
На овогодишњем Сајму књига, Станишићева едиција која је  посвећена династији Немањића, а намењена је млађој читалачкој публици (од 2. до 6. разреда), проглашена је за најбољу дечју књигу (едицију) у 2014. години. Књига „Немања добија сина Растка“, из ове едиције стото је објављено дело овог аутора.
Овај  јубилеј ће у нашој школи бити обележен песничким сусретима писца са ученицима, изложбом књига и изложбом карикатура.

Отварање изложбе и сусрет са ученицима старијих разреда
- 10 часова.
Песнички сусрет са ученицима 1. разреда - 11 часова.
Изложба књига и карикатура трајаће до краја децембра.
Позивамо све заинтересоване родитеље да присуствују песничком сусрету и посете изложбу.


05.  децембар  2014.

Дани јабука, дуња и шљива

Ваннаставне активности млађих ученика

У протекле две седмице у школи су организовани Дани јабука (први разред), дуња (други разред) и шљива (трећи разред).
У манифестацији су учествовали родитељи, ученици и учитељи, а уживали смо у различитим занимљивим, поучним и веселим активностима.
Деца су истраживала о сортама воћа, о изрекама, обичајима, причама, песмама везаним за воће и доносила рецепте за укусне слаткише. Организована је и продаја слаткиша које су родитељо правили. Од зарађеног новца ћемо опремити учионице, које још увек миришу на јабуке, дуње и шљиве. Погледајте  фотографије у галерији.


17.  новембар  2014.

Међународни дан толеранције

Активности школе посвећене Међународном дану толеранције

Међународни дан толеранције 16. новембар обележен је у нашој школи различитим активностима ученика млађих разреда. Трећаци и четвртаци су за школски хол израдили пано са темом толеранције. Сви ученици од првог до четвртог разреда гледали су кратак филм "Дан толеранције" (продукција Београдског центра за људска права).  Филм је послужио као увод за разговор о толеранцији који су водила деца са својим учитељицама у боравку. Након тога, ученици су ликовним радовима приказали примере толерантног понашања. Овде погледајте какву пажњу ученика су привукли филм и разговор са учитељицама.


07.  новембар  2014.

Учење како се учи

Предавање о учењу намењено родитељима и наставницима у ОШ "Влада Аксентијевић"

20. новембра 2014. године са почетком у 19 часова у школи, биће одржано  предавање на тему  „Креативно учење“.

Намењено је  родитељима ученика школе и наставницима.  Предавање има за циљ да родитеље и наставнике упути у начине како да помогну деци да уче ефикасно, креативно и успешно.

Предавач:  Бранислав Маричић, директор Едукативног центра „Финеса“


05.  новембар  2014.

Јесен у четвртом један

Тематски огледни час обухватио је предмете српски језик, ликовну и музичку културу, физичко васпитање, познавање природе и друштва

Петог новембра, у одељењу 4-1 учитељице Гордана Илић и Ивана Ивашковић одржале су огледни тематски час посвећен јесени. Ученици су за овај час припремили костиме од папира, текстила и опалог лишћа. У својим јесењим костимима, деца су рецитовала, певала, играла, такмичила се у извради чланова јесење породице од природних материјала и пластелина. Извођене су и дечије игре, решаване досетке. На овај начин ученици су систематизовали знања о јесени, неосетно, кроз игру и могућност да испоље сву своју креативност. Остале фотографије погледајте У ГАЛЕРИЈИ.


прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions