прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
24.  март  2015.

Општинско такмичење из географије 2014,15.

Преузмите резултате општинског такмичења из географије

У недељу, 22.3. у ОШ "Влада Аксентијевић" идржано је општинско такмичење из географије. резултате такмичења преузмите ОВДЕ:


19.  март  2015.

Анкета о инклузивном образовању

Министарство просвете у периоду од 18. до 31. марта спроводи анкету о искуствима и предлозима из области инклузивног образовања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у периоду од 18. до 31. марта спроводи анкету намењену родитељима, наставницима, стручним сарадницима и директорима школа, којом жели да прикупи искуства и предлоге из области инклузивног образовања. Упитник је постављен на сајту министарства просвете и можете га попунити уколико искористите следећи линк http://www.mpn.gov.rs/vesti/1794-pracenje-i-vrednovanje-inkluzivnog-obrazovanja.


17.  март  2015.

Реализован Дан отворених врата школе

Дану отворених врата, одржаном у суботу, 14. марта присуствовало око 80 будућих првака у пратњи родитеља

У суботу, четрнаестог марта наша школа била је пуна предшколаца и њихових родитеља, који су дошли да се упознају са организацијом и начином рада у ОШ "Влада Аксентијевић".

Наши гости су имали прилику да гледају кратку представу о мишићу који је напустио маму и тату како би тражио срећу. Текст за представу осмислила је учитељица Милена Бјеговић, која ће следеће године бити једна од учитељица првака, заједно са учитељицом Горданом Илић, која је водила музичко-ликовну радионицу и Нелом Петровић, која је учествовала у извођењу спортске радионице.

Учитељице Наташа Лекић и Љиља Стевановић, изводиле су огледе у научној радионици, у атмосфери из књига о Харију Потеру.

У школској трпезарији, родитељима су учитељице Ивана Обрадовић и Марија Штављанин представиле организацију рада школе и посебно, боравка.

До средине марта, за упис у први разред у школској 2015,16. години пријавило се 70 родитеља будућих првака, па већ сада са сигурношћу знамо да ћемо имати три одељења првог разреда.


14.  март  2015.

Будући прваци одушевљени: Први сусрет са ђачком клупом у ОШ "Влада Аксентијевић"

Текст о нашој школи објављен у Blic Online, 14.03.2015.

Основна школа "Влада Аксентијевић" већ четири године пружа могућност родитељима и будућим првацима да се упозају са њиховим радом, наставним и ваннаставним активностима. Данас смо завирили у школу да видимо како изгледа први сусрет малишана са ђачком клупом.

У школи су се потрудили да децу дочекају на најбољи начин

-Одушевљени смо школом! Наша ћерка иде овде у други разред, а сада уписујемо и сина. Свиђа нам се како се ради са децом, учитељица је дивна а ваннаставне активности су креативне и добро организоване. Ћерка стално пореди храну коју спремам код куће са оном коју има овде у кухињици -  каже кроз осмех Бојана Русић, мама будућег првака.

 

Ликовно-уметничка радионица се допала малишанима

"Дан отворених врата" је манифестација која има за циљ да деци и родитељима представи школу на начин који је занимљив малишанима а у исто време и да одговори на кључна питања и недоумице родитеља будућих првака.


На научној радионици деца су слушала многе занимљиве приче

Добар глас, далеко се чује

Дану отворених врата присуствовало је око 60 малишана и родитеља. Они који се одлуче за ову школу могу да упишу своје дете у једно од три одељења. "Некада смо имали проблем са недостатком ђака. Сада је ситуација другачија, све је више оних који желе да им дете иде управо у ову школу. Још један доказ да се добар глас далеко чује", каже учитељица Ивана.

-Деца су данас имала прилике да присуствују интерактивној представи као и разним радионицама: ликовно-уметничкој, научној и спортској. Ово је за њих диван дан који су провели са вршњацима и први сусрет са школом, а ми се трудимо да место где ће стицати знање представимо на један занимљиви начин - прича Милена, школски педагог.

 

На наше питање како им се свидела представа, шта су видели и научили, будући прваци дали су нам занимљиве одговоре.

 

-Највише су ми се свиделе балерине у представи. Свиђа ми се и овде у школи - каже шестогодишња Софија, држећи у руци папирно срце које је добила.

 

Мали Ђорђе нам се похвалио да једва чека да крене у школу јер већ зна да чита и ћирилицу и латиницу.

Преузмите комплетан текст

Веза ка преузетом тексту


04.  март  2015.

Важно обавештење о уџбеницима за наредну школску годину

Преузмите пријаву за добијање бесплатних уџбеника

Од школске 2015,16. године право на бесплатне уџбенике имаће само ученици који долазе из породица са ниским примањима, деца самохраних родитеља, ученици са тешкоћама у развоју који имају потврду интерресорне комисије,  деца из домова за незбринуту децу и хранитељских породица.

Родитељи који испуњавају ове услове би требало да се до 13. марта 2015. године пријаве разредним старешинама са попуњеним обрасцем који можете да преузмете овде. Уз образац, потребно је доставити и документе који потврђују одређени социјални статус. Информације о документима које је потребно доставити налазе се у наставку обрасца за пријаву.

Након пријављивања, списак са подацима се прослеђује Министарству просвете. У Министарству ће бити извршено рангирање пријављених према примањима. Након рангирања школе ће добити повратну информацију о томе који су ученици остварили право на бесплатне уџбенике и до ког новчаног износа.

Пријављивање за бесплатне уџбенике за прваке вршиће се приликом уписа у школу.

Поводом уџбеника и анкетирања родитеља у вези наставе у природи и екскурзија биће одржани родитељски састанци почетком друге недеље марта.


прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Основна школа Влада Аксентијевић - Београд
Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions