прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
09.  октобар  2015.

Хуманитарни турнир у кошарци

Одржан хуманитарни турнир ученика седмог и осмог разреда, у кошарци, на иницијативу Ђачког парламента

У програму грађанског васпитања за седми разред, планирана је хуманитарна активност коју треба да осмисле ученици који похађају грађанско васпитање. Наши седмаци су се одлучли за одржавање хуманитарног турнира у кошарци у коме ће узети учешће ученици седмог и осмог разреда. Своју иницијативу су спровели преко Ђачког парламента.

Самостално су организовали целокупну активност, почев од планирања, преко тражења дозволе за одржавање турнира од директора школе, обавештавања и мотивисања ученика за учешће у акцији, до формирања екипа. Значајну улогу у целом овом послу имао је ученик осмог разреда, Алекса Недељковић.

Турнир је оджан 7, 8. и 9. октобра у фискултурној сали. Екипе су биле мешовите, састављене од дечака и девојчица, а сваки играч је платио учешће са 100 динара. Ђачки парламент ће након завршетка турнира донети одлуку о томе на који начин ће бити утрошен прикупљени новац.

Овим турниром наши ученици су показали своју хуманост, а уједно су спровили у дело и своју жељу да се у оквиру ваннаставних активности нађе више спортских акција у школи,


17.  септембар  2015.

Обележавање дана мира

Активности боравка

У понедељак 21. септембра млађи ученици су у оквиру слободних активности обележили Светски дан мира. Ученици су урадили тематске паное у холу школе и разговарали са учитељицама о потреби постојања мира међу народима и последицама ратних сукоба уз осврт на тренутна догађања која су проузроковала огроман број ратом угрожених људи и избеглица. Фотографије погледајте овде.


24.  август  2015.

Почетак нове школске године

Распоред смена и пријем првака

Драги наши ђаци и родитељи, надамо се да сте се одморили и да сте спремни за почетак нове школске године.

У школској 2015,16. години, ученици од првог до четвртог разреда настављају да иду у школу само у преподневној смени, а боравак се организује након завршених часова. За ученике од другог до четвртог разреда, боравк ће радити од другог септембра, а ученици првог разреда ће у првој недељи септембра проводити у школи само два сата, од 8-10 часова ујутру.

Пријем првака биће одржан у уторак, првог септембра у 9 часова у холу школе, а распоред ученика првог разреда по одељењима биће објављен у школи у понедељак, 31. августа до 10 сати.

Као и сваке године, црвена смена коју чине шести и осми разред полази у школу пре подне- од 8 часова, а плава смена (пети и седми разред) прве недеље ће бити у послеподневној смени, од 14 часова.

Желимо вам успешан почетак школе!


13.  јун  2015.

Наш ученик Сава Станисављевић победио на конкурсу "Ђачко паркинг место"

Манифестација доделе награда првацима који су победили на конкурсу, одржана у школском дворишту ОШ "Влада Аксентијевић"

У ОШ "Влада Аксентијевић" Ђаци прваци, чији су цртежи победили на Дечјем ликовном конкурсу „Паркинг сервиса“ осликали су прво „ђачко“ паркинг место испред ОШ „Влада Аксентијевић“. Разлог због кога је баш испред наше школе постављено паркинг место је што је наш првак Сава Станисављевић, у конкуренцији од 600 ученика освојио прву награду на конкурсу. Захваљујући овоме , наредних годину дана приход од поаркирања на нашем Ђачком паркинг месту добијаће школа. Наиме, у близини свих основних школа, које се налазе на подручју зонског система паркирања, постављено је 25 саобраћајних знакова, који обележавају „ђачко“ паркинг место. Акцију је покренуло ЈКП „Паркинг сервис“ у сарадњи са Управом града Београда са циљем да донира наставна средства школама од прихода оствареног од наплате паркирања у наредних годину дана.

За обележена „ђачка“ паркинг места важи режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази, а на таблама саобраћајних знакова за ова паркинг места налазе се цртежи три првопласирана ученика: Саве Станисављевића из ОШ „Влада Аксентијевић”, Ђурђе Торбице из ОШ „Свети Сава” и колективни рад првака из ОШ „Драган Ковачевић”. Они су за себе и другаре из разреда на поклон добили комплете лопти.

Манифестацији доделе награда ученицима који су нацртали награђене радове присуствовали су грљадски менаџер Горан Весић и директор ЈКП Паркинг сервис Андрија Чупковић.


08.  јун  2015.

Приредба за нову генерацију првака

Уписани прваци и њихови родитељи, трећег јуна присуствовали су представи драмске секције у школском холу

Приредба за прваке који полазе у школу у школској 2015,16. години одржана је у пoнедељак, 8. јуна, са почетком у 17 сати, у школском холу. Прваке је поздравила учитељица Милена Бјеговић, која је за њих припремила представу о три мале вештице које желе да уче и иду у школу и три чаробна будилника који су радосни када буде децу за школу.

Још фотографија са приредбе погледајте у галерији слика.


прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Основна школа Влада Аксентијевић - Београд
Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions