прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
24.  новембар  2015.

Дан толеранције

У школи смо обележили 16. новембар, Дан толеранције различитим активностима у време продуженог боравка и на часовима грађанског васпитања

Међународним даном толеранције 16. новембаром у нашој школи отворена је недеља толеранције, различитим активностима ученика млађих разреда. Сви ученици од првог до четвртог разреда гледали су кратак филм "Дан толеранције" (продукција Београдског центра за људска права).  Филм је послужио као увод за разговор о толеранцији који су водила деца са својим учитељицама у боравку, а сваког наредног дана приказивали су примере толерантног понашања.  У току недеље, ученици су за школски хол израдили више паноа са темом толеранције.

Темом толеранције бавили су се и ученици старијих разреда који похађају изборни предмет Грађанско васпитање.


24.  новембар  2015.

Представа и радионица у Дечијем културном центру

"Од гриве до репа"

Ученици трећег и четвртог разреда често учествују у радионицама Дечијег културног центра. У новембру су гледали представу и учествовали у радионици под називом "Од гриве до репа".


09.  октобар  2015.

Хуманитарни турнир у кошарци

Одржан хуманитарни турнир ученика седмог и осмог разреда, у кошарци, на иницијативу Ђачког парламента

У програму грађанског васпитања за седми разред, планирана је хуманитарна активност коју треба да осмисле ученици који похађају грађанско васпитање. Наши седмаци су се одлучли за одржавање хуманитарног турнира у кошарци у коме ће узети учешће ученици седмог и осмог разреда. Своју иницијативу су спровели преко Ђачког парламента.

Самостално су организовали целокупну активност, почев од планирања, преко тражења дозволе за одржавање турнира од директора школе, обавештавања и мотивисања ученика за учешће у акцији, до формирања екипа. Значајну улогу у целом овом послу имао је ученик осмог разреда, Алекса Недељковић.

Турнир је оджан 7, 8. и 9. октобра у фискултурној сали. Екипе су биле мешовите, састављене од дечака и девојчица, а сваки играч је платио учешће са 100 динара. Ђачки парламент ће након завршетка турнира донети одлуку о томе на који начин ће бити утрошен прикупљени новац.

Овим турниром наши ученици су показали своју хуманост, а уједно су спровили у дело и своју жељу да се у оквиру ваннаставних активности нађе више спортских акција у школи,


17.  септембар  2015.

Обележавање дана мира

Активности боравка

У понедељак 21. септембра млађи ученици су у оквиру слободних активности обележили Светски дан мира. Ученици су урадили тематске паное у холу школе и разговарали са учитељицама о потреби постојања мира међу народима и последицама ратних сукоба уз осврт на тренутна догађања која су проузроковала огроман број ратом угрожених људи и избеглица. Фотографије погледајте овде.


24.  август  2015.

Почетак нове школске године

Распоред смена и пријем првака

Драги наши ђаци и родитељи, надамо се да сте се одморили и да сте спремни за почетак нове школске године.

У школској 2015,16. години, ученици од првог до четвртог разреда настављају да иду у школу само у преподневној смени, а боравак се организује након завршених часова. За ученике од другог до четвртог разреда, боравк ће радити од другог септембра, а ученици првог разреда ће у првој недељи септембра проводити у школи само два сата, од 8-10 часова ујутру.

Пријем првака биће одржан у уторак, првог септембра у 9 часова у холу школе, а распоред ученика првог разреда по одељењима биће објављен у школи у понедељак, 31. августа до 10 сати.

Као и сваке године, црвена смена коју чине шести и осми разред полази у школу пре подне- од 8 часова, а плава смена (пети и седми разред) прве недеље ће бити у послеподневној смени, од 14 часова.

Желимо вам успешан почетак школе!


прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Основна школа Влада Аксентијевић - Београд
Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions