прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
15.  мај  2015.

Списак уџбеника за школску 2015,16. годину

Списак уџбеника за наредну школску годину можете прегладати уколико одете на линк http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/sviudzbenici.aspx .


28.  април  2015.

Дан планете Земље

Активности боравка

Дан планете Земље (енг. Earth Day) обележава се 22. априла у више од 150 земаља широм света.  Ученици у боравку имали су прилику да са својим наставницама разговарају у каквом је стању природа планете на којој живимо, а затим да својим цртежима у школском дворишту прикажу како побољшати природну средину.

Подстакнути овом темом, наредних дана направили су више различитих Еколошких заповести које можете прочитати у холу наше школе.


22.  април  2015.

Активности ученика у боравку

Обележен Дан породице

16. и 17. априла у боравку је обележен Дан породице низом различитих активности.  Ученицима свих разреда приказана је презентација "Породица је...",  где су ученици активно учествовали и разговарали, подстакнути различитим сликама. 

Ученици првог и другог разреда бавили су се проучавањем људске породице, трећи разред породицама животиња,  а четврти разред породицама биљака.  Пано је резултат тих активности.


03.  април  2015.

Дан школе 2014,15.

Дан школе обележен представом "Босоного детињство" коју су извели ученици наше школе у Установи културе Палилула

"Данас обележавамо 59. рођендан школе, дан када евоцирамо успомене на лик и дело народног хероја Владе Аксентијевића, чије име наша школа поносно носи од оснивања. Владу Аксентијевића засигурно можемо препознати, и повезати га са бесмртним ликовима из бројних романа и прича великог српског књижевника Бранка Ћопића, у чијим делима преовладава тематика НОР-а,   па вечерашњу представу с разлогом посвећујемо и стогодишњици рођења и 30-ој годишњици смрти Бранка Ћопића".

"Вечерашњом позоришном представом, на питак, занимљив, шармантан и духовит начин, наши ученици ће оживети прозне текстове и стихове Бранка Ћопића, махом посвећене школи, ђацима и учитељима, односно његовом детињству и ђаковању, провлачећи истовремено, своја размишљања и судове о Ћопићевом делу."

"Вечерашња позоришна представа, коју изводи драмска група ученика ОШ „Влада Аксентијевић“, носи име „Босоного детињство“, сценарио потписује Милена Бјеговић, комад су заједно режирале Биљана Љубисављевић и Милена Бјеговић са сарадницама Марином Васовић и Ирином Миловановић, музику бира и хором управља Драгана Вучићевић, уз сарадницу Сању Недељковић,  фолклорну групу води Данијела Убовић, сценографију су поставили Иван Величковић и Милена Бјеговић, графички дизајн осмислио Јован Мрђеновачки, а техничка обрада је поверена Ивани Ивашковић и Предрагу Стељићу."

Овим речима и подсећањем на хероја Владу Аксентијевића, директор школе Небојша Нововић је отворио овогодишњу прославу Дана школе, посвећену Бранку Ћопићу. Представа је била дирљива, учесници су нас још једном учинили поносним што смо баш ми њихови учитељи и што смо део наше школе.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ПРЕДСТАВЕ

 


24.  март  2015.

Општинско такмичење из географије 2014,15.

Преузмите резултате општинског такмичења из географије

У недељу, 22.3. у ОШ "Влада Аксентијевић" идржано је општинско такмичење из географије. резултате такмичења преузмите ОВДЕ:


прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Основна школа Влада Аксентијевић - Београд
Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions