Ученици осмог разреда, представници Ученичког парламента у пратњи педагога школе Бојане Милутиновић присуствовали су Конференцији за младе „ Teen Talk 2022“. Ученици су пратили предавања стручњака из области образовања, психологије, глуме, музике, спорта и других друштвено-социјаних структура које третирају потребе и навике тинејџера. Конференцију је свечано отворила госпођа Тамара Вучић, која је са ученицима поделила сегменте свог тинејџерског периода и искрено говорила са каквим дилемама се суочавала у периоду адолесценије.

Међу предавачима је био велики број личности из јавног живота, прослављени глумац Милош Биковић и познати кошаркаш Сава Лешић указали су младима на опасности које би требало да препознају и како да се одупру искушењима која им се намећу, о улози породице као примарне подршке и постављањем јасног циља који треба да следе. На ову тему своје стручно мишљење изнела је и докторка  Марија Дабетић (Институт за ментално здравље),  и Ламбе Ђоролијевски (пензионисани инспектор 4. одељења београдске полиције, одељења за борбу против дрога).

Нутрициониста Ана Петровић у панелу на тему здравих животних навика је указала на важност квалитетнијег начина живота и исхране.

Поред ових тема, ученици су се ближе упознали са ХПВ вакцином, која је како је истакла проф. др Сања Радојевић Шкодрић прва бесплатна препоручена вакцина у Србији. О њеној примени и превенцији окупљенима су се обратили поред проф. др Сање Радојевић Шкодрић и др Ана Банко, вирусолог, др Александар Ћетковић и др Јелена Митровић, педијатар.

Проблем породичног и вршњачког насиља отворили су заједно са Горданом Племић из Удружења “Родитељ” заменик јавног тужиоца Тијана Ле Ру и Милорад Сулејмановић из Одељења за борбу против малолетничке деликвенције, указавши присутнима на важност пријаве сваког облика насиља као првог корака у решавању овог проблема.